zondag 22 mei 2011

Schnitzel met camembert, honing en witte wijn


Hoofdgerecht voor 4 personen

4 grote kalfs- of varkensschnitzels
zout en versgemalen peper
1 theel. tijmblaadjes
1 eetl. bloem
50 g boter
100 g camembert, in 4 gelijke
stukken
2 eetl. vloeibare honing
20 g geschaafde amandelen
150 ml witte wijn




Voorbereiden:
Sla de schnitzels goed plat tussen een velletje vershoudfolie. Bestrooi ze aan beide kanten met zout, peper en tijm en bestuif ze met bloem. 

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de helft van de boter en bak de schnitzels op hoge stand in korte tijd aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een wijde ovenschaal. Verdeel de camembert, honing en amandelen erover. Bak de schnitzels circa 10 minuten in de oven. Roer ondertussen het aanbaksel in de pan los. Giet de wijn erbij en laat dit op middelhoge stand in circa 5 minuten inkoken. Draai de warmtebron laag en voeg de rest van de boter al roerende toe. Giet de saus over de schnitzels en warm nog 5 minuten mee in de oven. Serveer het vlees met een flinke schep van de saus.

Bron: Boodschappen 4-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten