Hoofdgerecht voor 4 personen
600 g hamlappen of magere
varkenslapjes, in grote dobbelstenen
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie of vloeibaar
bakproduct
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
1 winterwortel, in plakjes
2 eetl. tomatenpuree
1 eetl. mosterd
1 theel. tijm, gedroogd
1 theel. oregano, gedroogd
2 laurierblaadjes
2 flesjes bokbier
1 eetl. gemberstukjes, op siroop
Bereiden:
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak het vlees lichtbruin. Voeg ui, prei, wortel en tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg mosterd, tijm, oregano, laurier, bier en gember toe en stoof zachtjes 25 minuten.
recept gevonden in tijdschrift Boodschappen van oktober 2010
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenheb dit blog teoegevoegd aan mijn favorieten. ga een aantal recepten uitproberen, om te beginnen deze, lijkt me erg lekker! Jo