zondag 25 oktober 2009

Zuurvlees uit Limburg

Ingrediënten voor 4 personen 1/2 kg. hacheevlees, 5 el rode wijnazijn, 250 ml water, 4 laurierbladeren, 8 kruidnagels, 1/2  kg uien, 4 plakken ontbijtkoek, 100 gr. boter, 1 el donkerbruine suiker, cajunkruiden of zout en zwarte peper,1 el appelstroop, 1 tl sambal badjak naar smaak

Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen. Roer in een kom 5 el rode wijnazijn, 2 kopjes water, 3/4 kopje azijn, 2 kopjes water. Herhaal dit steeds (zonder de wijnazijn) tot het vlees onder staat. Voeg 2 laurierbladeren en 6 kruidnagels toe. Pel en snijd de uien in ringen en voeg dit ook toe. Laat dit geheel de hele nacht marineren.

Bereidingswijze
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Strooi op over het vlees de cajunkruiden naar smaak. Verhit de boter in de braadpan en bak hierin de uienringen tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, en bak in dezelfde pan met eventueel extra boter het vlees.Voeg de uien toe, en bak dit even samen. Breng het verder op smaak met de sambal en extra peper ( als je van een beetje pittig houd. Laat het anders achterwege.) . Voeg de bruine suiker, en zout en peper toe. Giet zoveel van de marinade erbij dat het vlees voor 3/4 onder staat. Verkruimel 2 plakjes ontbijt koek en voeg dit toe.Stoof het vlees op een lage hittebron in ongeveer 2 uur gaar. Hoe langer het vlees stooft hoe lekkerder het smaakt. Voeg op het laatst nog 2 plakjes ontbijtkoek en de appelstroop toe. Eventueel nog een beetje ketjap naar smaak toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten