zondag 18 oktober 2009

Pompoensoep

Voorgerecht voor 6 personen


1 kleine pompoen of een stuk van 1 kg

1,5 l groentebouillon (van tablet)
3 eetl. olijfolie
350 g winterwortel, geschrapt en in stukken
2 uien, gepeld en in stukken
1 theel. chilipoeder
1 theel. gemalen komijn (djinten)
zout en versgemalen peper
125 ml demi crème fraîche (Melkan)
2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) of 1/2 eetl. gemalen koriander (ketoembar)



Voorbereiden:
Was de pompoen onder stromend water. Halveer hem en schep de zaadjes uit het vruchtvlees. Snijd de pompoen met schil (want deze is eetbaar) in stukken. Verwarm de groente­bouillon.

Bereiden:
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regel­matig om. Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar. Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.

Tip:

Als pompoen niet verkrijgbaar is dan kunt u er, door 1 kg courgette te gebruiken, een courgettesoep van maken. Courgette kan ook met knol­selderij gecombineerd worden.

Bestrooi de pompoensoep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten