maandag 1 juni 2015

Pasta salade met maïs, appel en tuinkruidendressing

Ingrediënten

1 blikje Bonduelle Crispy maïs (212 ml)
200 gr penne (of andere pasta)
5 el olijfolie
2 el fijngesneden basilicum
2 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden bieslook
2 el balsamico-azijn
Sap van 1 limoen
Peper en zout
2 tomaten, in blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
1 appel (type Jonagold), in blokjes

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer er 1 el olijfolie doorheen en zet even opzij om goed af te koelen.
Meng alle fijngesneden tuinkruiden met de balsamico-azijn, het sap van ½ limoen en 4 el olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de tomatenblokjes, ui en maïs toe aan de afgekoelde pasta.
Besprenkel de appelblokjes met het overige limoensap om de pasta een heerlijke frisse bite geven. Voeg de appelblokjes en dressing bij de pasta en meng alles goed door elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten