bodem:
250 g zelfrijzend bakmeel
80 g suiker
150 g boter
1 ei
1 citroen
1 mespuntje zout
Kruimels:
200 gram bloem
140 gram suiker
140 gram koude boter
1 liter custardpudding, recept volgen op het pak
4 elstar appels
Maak het deeg en laat dit een aantal uren rusten in de koelkast.
Maak custardpudding van 1 liter melk. ( je houdt wel een deel over, maar die is lekker om 's avonds op te eten... :-)
Maak de kruimels.
Rol het deeg uit tot een dunne lap, en bekleed de vormen ermee. Prik gaatjes in de bodem, en spreid er een laag pudding op de bodem.Verdeel de appelstukjes over de pudding, als ook de kruimels.
Rol het deeg uit tot een dunne lap, en bekleed de vormen ermee. Prik gaatjes in de bodem, en spreid er een laag pudding op de bodem.Verdeel de appelstukjes over de pudding, als ook de kruimels.
Zet alle vormen in de oven, en laat dit ongeveer 3 kwartier op 170 graden bakken.
Controleer, of het gaar is, en haal het uit de oven.l
Laat het even afkoelen, en haal dan uit de vorm.
oventijd ongeveer 45 min 170 graden circotherm hetelucht eco
recept voldoende voor de volgende vormen:
1 langwerpige vorm van cm groot
1 ronde hogere vorm van cm doorsnee
1 klein vlaaivormpje
oventijd ongeveer 45 min 170 graden circotherm hetelucht eco
recept voldoende voor de volgende vormen:
1 langwerpige vorm van cm groot
1 ronde hogere vorm van cm doorsnee
1 klein vlaaivormpje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten